We zijn zo vrolijk want Geert Wilders die is dood

Door Carel Brendel, 20 februari 2008

Geert Wilders jent moslims, kwetst de gevoelens van gelovigen en zaait haat. Dat is de heersende mening van Weldenkend Nederland, dat zich ernstige zorgen maakt over de aangekondigde maar nog niet vertoonde koranfilm van de PVV-politicus.

Inderdaad, de afgelopen maanden zijn er opvallend veel uitingen van haat langsgekomen in de Nederlandse media. Het merkwaardige is echter dat het vooral gaat om mensen die hun haat jegens Wilders niet onder stoelen of banken steken.

Niet geremd door de politieke moord op Pim Fortuyn trekken tegenstanders van Wilders vergezochte vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog. René Marres is de auteur van Vermoord en verbannen. De aanvallen op Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali en hun verdediging van westerse waarden (Uitg. Aspekt). Hij is de nauwgezette chroniqueur van het Nederlandse demoniseringswezen en schrijft zijn vingers blauw over dit onderwerp. Onder de volgende link geeft hij talloze voorbeelden van ongefundeerde beschuldigingen tegen Wilders.

Artikelen van René Marres op Hoeiboei

Hoewel Wilders geen poging tot staatsgreep heeft gepleegd en geen straatterreur uitoefent met geüniformeerde politieke stoottroepen, wordt hij door sommige tegenstanders vergeleken met Mussolini en Hitler of, zoals NRC-columniste Elsbeth Etty deed, geassocieerd met de Waffen-SS. Het jongste voorbeeld is de anti-Wildersfilm van de gesubsidieerde Multiculturele Televisie Nederland, die Wilders neerzet als een extreme fascist die sterk op Adolf Hitler lijkt.

Tegenfilm zet Wilders neer als extreme fascist

Christen en ex-vakbondsman Doekle Terpstra definieerde Wilders als ‘Het Kwaad’. Voormalig politiechef Joop van Riessen had een simpele oplossing voor het probleem-Wilders: Mollen. Hij werd niet weersproken door het tv-duo Jeroen Pauw en Paul Witteman, die juist hartelijk moesten lachen om deze opmerking.

René Marres: Mollen of niet mollen, dat is de vraag

De links-extremistische beweging Internationale Socialisten – solidair met extremisten als Lenin, Trotski, Hamas en Hezbollah – maakt Wilders uit voor een schadelijke extremist. De trotskisten van het comité Nederland Bekent Kleur en de ‘gematigde moslims’ van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) willen de PVV-leider langs juridische weg monddood maken.

De vrienden van El Moumni houden open huis

Voor een proces tegen de ‘haatzaaiende’ Wilders maakt ook het juridische warhoofd Gerard Spong zich sterk, hoewel hij bij een eerdere gelegenheid verkondigde dat de opwinding rond de politicus nergens op sloeg. Een sterk staaltje van ‘het jasje keren’, want op 11 augustus 2007 schreef Spong nog het volgende in het AD: “Maar om nu bij de eerste de beste anti-koran-scheet van Wilders te roepen dat deze belediging aan het adres van de moslims strafrechtelijk vergolden moet worden, wijst toch op zijn minst op het meten met twee maten.” Wilders kan het artikel van Spong gerust als pleitnota meenemen, mocht het ooit tot een strafvervolging komen.

Vijf ‘toonaangevende moslimintellectuelen’ begrijpen niets van de vrijheid van meningsuiting in Nederland en vragen in NRC Handelsblad aan premier Balkenende om Wilders het zwijgen op te leggen. Ze zijn kennelijk in de leer geweest bij strateeg Rob de Wijk die Wilders de mond wil snoeren met een beroep op de nationale veiligheid – zoals bekend een geldige reden in landen als Noord-Korea en Iran..

Willem de Zwijger: Vijf prominente moslims tegen Wilders

Dat zijn dan nog de ‘onschuldige’ vormen van haatzaaierij. Ernstiger zijn de zieke filmpjes en fantasieën die op internet circuleren, waarin Wilders wordt vermoord. Zo meldt De Telegraaf op 25 januari dat de politicus met kogels wordt doorboord in een door een zekere ‘Allahu2008’ ingezonden YouTube-filmpje.

Wilders doodgeschoten in filmpje

Trouw-columnist Sylvain Ephimenco: “Gisteravond weer een nieuw internetfilmpje gezien , waarin een moord op Geert Wilders wordt afgebeeld. Er werd in dit geval op een levensgrote foto van de PVV-leider geschoten. In hoofd, ogen en mond. De vorige keer was het de keel van een Wilders-lookalike, waaruit nepbloed rijkelijk gutste, die doorgesneden werd.”

Sylvain Ephimenco: De moord op Wilders

Alles in de geest van rapper Appa, die ooit het volgende over Wilders zei: “Als iemand een kogel door zijn fokking kop schiet, vind ik dat niet erg.” Appa was onlangs een welkome gast bij het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland, waar hij opnieuw de beste wensen had voor de PVV-leider: “Ik zou het niet erg vinden als Wilders omkomt.” Elsevier-weblogger Paul Lieben zag de bewuste uitzending. Het viel hem op dat de andere gast (Els Iping, PvdA-voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Centrum) hem niet weersprak, maar Appa wel direct bijviel toen hij kritiek leverde op de vermoorde Pim Fortuyn.

Paul Lieben: Goedemorgen met Wilders-hater Appa

De publieke omroep valt op door pauzes op te vullen met een grappig bedoeld animatiefilmpje waarin een geblondeerd Wilders-type wordt neergeknald. Overigens fungeert ook Beau van Erven Dorens als doelwit. Het is wat je humor noemt. Beau hoeft niemand te vrezen, maar Wilders is al vier jaar het echte doelwit van reëel bestaande terroristen.

Moordfilmpje Wilders meerdere keren uitgezonden

Tv-personality Paul de Leeuw weet als beste het gezonde volksgevoel van Weldenkend Nederland te vertolken. Op 27 januari komt hij binnen als clown en zingt: “Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk want Geert Wilders die is dood.” Humanist Joep Schrijvers is verbijsterd: “De moord op Wilders wordt aangekondigd, verheerlijkt en als rechtvaardig gezien.”

Joep Schrijvers: Wilders dient verdedigd te worden

De weinige protesten tegen deze moordfantasieën komen van de columnisten, die Wilders niet met kretologie maar met argumenten hebben bestreden: Ephimenco, Schrijvers, Afshin Ellian om een paar voorbeelden te noemen. Zij zijn het oneens met de opvattingen van de PVV, maar verdedigen het recht op vrije meningsuiting en keren zich tegen de extreme demonisering van Wilders.

En wat doen de meeste programmakers, opinieleiders en politici behalve uitroepen dat Geert Wilders moslims jent, religieuze gevoelens kwetst en haat zaait? Weinig of niets. De extremistische stoottroepen gaan te keer tegen Wilders terwijl Weldenkend Nederland zich in de eigen genoegzaamheid wentelt. Het ‘racistische gevaar’ moet immers tegen elke prijs worden gekeerd. Als er een derde politieke moord wordt gepleegd, krijgen we ongetwijfeld te horen dat Geert Wilders het er zelf naar heeft gemaakt.

UPDATE: Rapper Appa demonstreert tegen angst en haat

“In Nederland heerst een klimaat van angst en haat”, beweert het comité Nederland Bekent Kleur, dat op 22 maart op de Dam in Amsterdam een ‘manifestatie tegen racisme, voor solidariteit’ organiseert. Nou, daar gaan de trotskisten van René Danen dus wat aan doen. Een van de optredende artiesten is namelijk rapper Appa, bekend van de volgende uitspraken over Geert Wilders: “Als iemand een kogel door zijn fokking kop schiet, vind ik dat niet erg”, en “Ik zou het niet erg vinden als Wilders omkomt.” Inderdaad, de ideale man om te demonstreren tegen een klimaat van angst en haat.

Oproep Nederland Bekent Kleur

Lees ook Max Pam: Gerard Spong: een totaal warhoofd