De NCTV heeft het helemaal mis, Radio Ghurabaa is geen jihadzender

Door Carel Brendel, 19 februari 2014

Het Nederlandse medialandschap is sinds 1 februari verrijkt met Radio Ghurabaa, het “islamitische radiostation voor Qur’an, lezingen en anasheed”. Een van de eerste programma’s was een lezing van Ali al Timimi, in de Verenigde Staten tot levenslang veroordeeld wegens het opzetten van een jihadistisch netwerk.

Op 2 februari zond Ghurabaa twee korte lezingen uit van Abu Hamza al Misri, de sjeik met de haakhand, die in Engeland werd veroordeeld wegens aanzetten tot terreur, en inmiddels is uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Twee dagen later was Abu Waleed aan de beurt. Volgens een rapport van anti-extremismegroep Hope Not Hate is Abu Waleed de leider van SalafiMediaUK, een organisatie uit het netwerk van de haatpredikers Anjem Choudary en Omar Bakri Mohammed.

Ook op 4 februari mocht Anwar al-Awlaki, de door de Amerikanen geliquideerde ideoloog van Al-Qaida, vertellen over de levensgeschiedenis van profeet Mohammed.

“Abu Imran”, schuilnaam van Fouad Belkacem, aangehouden op verdenking van ronselpraktijken voor de Syrische jihad, was op 17 februari aan het woord over Ahmad ibn Hanbal een geleerde uit de negende eeuw van onze jaartelling).

Maar de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft het helemaal mis. Radio Ghurabaa is geen jihadzender.

Website De Ware Religie (DWR), het clubhuis voor Nederlandse jihadsupporters, was verontwaardigd over pogingen van de NCTV om Radio Ghurabaa te ‘demoniseren’. Columnist Abu Suhayb lachte heel hard om de mislukte pogingen van NCTV-baas “Dickie Dik” Schoof om de zender uit de lucht te halen. De columnist maakte zich hard bij de DWR-redactie om een directe link op de site te plaatsen. En wat een verrassing, Alhamdulilaah!. Sinds maandag valt de “prachtige zender” ook daar te beluisteren.

Maar de NCTV heeft het natuurlijk helemaal mis. Radio Ghurabaa is geen jihadzender.

Radio Ghurabaa had op 14 februari de eerste ‘live uitzending op locatie’. De spreker was Abou Yazeed, onlangs nog een woordvoerder tijdens de Haagse protestbetoging, die uitliep op een steunfeestje voor de jihadistische strijdgroep Islamic State of Syria and as-Shaam (ISIS).

De lezing is inmiddels op YouTube gepubliceerd, voorzien van Engelse ondertitels en geïllustreerd met filmbeelden van de jihad in Syrië. We zien gewapende en schietende jihadisten en eindeloze kolonnes van pick-up trucks vol met Kalashnikov zwaaiende strijders. Als het Kalifaat er ooit komt, dan vooral dankzij de technologie van het kapitalisme en het communisme.

Abou Yazeed’s toespraak wordt voorafgegaan door een nasheed met de tekst: “Ze vechten voor de zaak van Allah, en daarom doden ze en worden ze gedood.”

Na een minuut of twee gaat Abou Yazeed spreken, eerst over de kleine groep, de “Taaifatoul Mansourah” — de Overwinnende Partij — die trouw bleef aan de Profeet, daarna over de huidige situatie in Syrië: “Bij Allah, zij kwamen van duizenden kilometers. Van elk land, van Marokko, van Algerije, van Spanje, van Nederland, van Engeland, van Tunesië kwamen zij.

Zij kwamen om hun broeders en zusters te ondersteunen. En werden als dank als Khawaaridj en Taffiries betiteld. En werden als dank vermoord en ontvoerd, en als dank werden hun vrouwen verkracht. Bij Allah, zij waren gewoon om de Moejaahideen te beledigen. Zij waren gewoon om de slechtste beelden neer te zetten. ..

Wie zijn degenen die op de hele wereld zijn opgestaan als hun zusters onrecht werd aangedaan? Wie zijn degenen? Kijk naar Jabhat Nustah en Dawlat al Islaamiya (de Islamitische Staat), die bestaan uit Moejaahideen die uit de hele wereld zijn gegaan! Wie zijn degenen die de duidelijke zwarte vlag ophijsen en naar de wetgeving van Allah streven?

Allah heeft deze beproeving laten plaatsvinden op het gezegende land van Shaam (Syrië), waarover de profeet van Allah heeft gezegd: ‘Waarlijk, zij is de beste der landen, en daarin zullen de beste van mijn schepselen verzamelen.’ De beste mensen van Marokko, en de beste mensen van Nigerië, de beste mensen van Somalië en Jemen, Irak, van Europa van de moslims, van Amerika van de moslims, zullen allemaal verzameld worden in Shaam.

Allah heeft deze beproeving laten plaatsvinden in dat gezegende land. Met welke reden? Om de ware van de leugenaar te onderscheiden.

Allah de Verhevene kiest zijn soldaten en martelaren. Moge Allah ons deel van zijn leger maken.

Luister naar je profeet. Soldaten in Shaam, soldaten in Jemen, soldaten in Irak. Dus de Overwinnende Partij is Shaam is de overwinnende partij die in Irak en in Jemen strijdt. Wie vecht er in Irak? De broeders die de Aqeedah van Walaa wal-Baraa (uitleg hier) dragen. De leeuwen van onze sheik Al-Baghdadi (de bevelhebber van ISIS).

Wie vechten in Jemen? Degenen die gefinancierd worden door Amerika? Degenen die gefinancierd worden door Saoedi-Arabië? Door Qatar? No wAllaah! Dit zijn de leeuwen van Al-Qaida. Bij Allah is dit de Overwinnende Partij. Moge Allah de Verhevene hen de overwinning schenken.”

Abou Yazeed sluit af met: “Omwille van Hem zijn ze uitgerukt. Omwille van Hem hebben zij Zijn vlag laten ophijsen. Omwille van Hem zijn ze uitgerukt om deze Deen (religie) te laten overwinnen, O Allah, maak ons deel van hen… Moge Allah de Verheven onze sjeik Abou Bakr al-Baghdadi beschermen en hem laten overwinnen. Moge Allah Jabhat al-Nusrah en Dawlatal Islamamiya een geweldige overwinning geven en de vijanden van de islam vernietigen.”

Kortom, de NCTV heeft het helemaal mis. Radio Ghurabaa is absoluut geen jihadzender.