Almeerse zwemliefhebber op zoek naar nieuwe vrienden

Door Carel Brendel, 22 september 2014

Image419De Telegraaf meldde afgelopen zaterdag dat van vijf Nederlandse Syrië-gangers alle financiële tegoeden zijn bevroren. Door deze maatregel in het kader van de terrorismebestrijding kunnen zij niet meer zonder toestemming bij hun banktegoeden komen. De bekendste van de vijf nieuwe namen op deze ‘terreurlijst’ is Marouane B., een voormalige rapper uit Arnhem.

Op de lijst stonden, aldus De Telegraaf, al acht terreurverdachten. De meest intrigerende naam stond helemaal achteraan het bericht: Khalid Haider K.

Hadden we hier eindelijk de ‘Hollandse Haider’ gevonden die volgens de Internationale Socialisten tot elke prijs moest worden gestopt?

Nee. Uit een recent bericht in de Staatscourant blijkt dat het gaat om Khalid Haider Khudarhim, geboren in 1976 te Koeweit, en volgens een besluit van 1 augustus van de ministers van Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie en Financiën aangewezen als persoon jegens wie de Sanctieregeling Terrorisme 2007-II van toepassing is.

Hé, waar kennen we die van? Natuurlijk, van de dating site Badoo. Daar lees ik dat “Ghalid Khudarhim”, 39 jaar oud, nieuwe contacten wil leggen in Almere. Het wil alleen nog niet zo vlotten. Ghalid heeft 0 vrienden, en slechts 1 interesse: zwemmen.

Khudarhim wil vrienden maken en heeft twee foto’s op de chatsite geplaatst. Daar vinden we tenslotte de intrigerende vraag: “Waar is Ghadir Khudarhim nu? Bekijk hoe ver hij ongeveer van jou vandaan is!”

Het antwoord staat er niet. De zwemliefhebber is in elk geval niet meer in Almere, want in augustus 2012 werd zijn verblijfsvergunning ingetrokken en een inreisverbod opgelegd. Het antwoord luidt dus: Gelukkig heel ver weg, ergens in Syrië of Irak. Hopelijk blijft dat zo, nu Khalid zijn enige interesse ‘zwemmen’ voor andere hobby’s heeft ingeruild.