Woordvoerder World Wide Relief roept op om toeristen total loss te slaan

Door Carel Brendel, 15 oktober 2015

Image485

UPDATE: Oproep tot geweld beloond met optreden bij Jeroen Pauw.

Vraag: Wat gebeurt er in Nederland als je oproept om mensen total loss te slaan? Antwoord: Je mag langskomen in het praatprogramma van Jeroen Pauw en zonder weerwoord het CIDI op één lijn stellen met Hitler. Ik kan er maar één ding over zeggen. Totale gekte.

Begin dit jaar was er OPHEF over een benefietgala van World Wide Relief (WWR), de favoriete hulporganisatie van de Haagse hardcore salafi scene. WWR kondigde op flyers de komst naar Utrecht aan van Assim al-Hakeem, een Saoedische prediker die vindt dat afvalligen de doodstraf verdienen en die het beledigen van zijn profeet een ergere misdaad vindt dan het afslachten van twaalf mensen in Parijs.

Het partycentrum wilde in eerste instantie geen zaal meer verhuren aan WWR. Maar enkele dagen later maakte de organisatie bekend dat alles op 1 maart toch doorging zoals gepland.

Alleen Al-Hakeem kwam niet. WWR-woordvoerder Youness Ouaali bekende dat de sjeik alleen maar op de affiche was gezet als een lokkertje om publiek te trekken. WWR-bestuurslid Mohammed el Adoui daarentegen verkondigde dat er te weinig tijd was geweest om een visum voor Al-Hakeem te regelen.

Hoe het ook zij, WWR hoeft voortaan geen “haatsjeik” meer uit het buitenland te halen. Ze hebben namelijk zelf een haatprediker in huis. Ouaali, die zichzelf afficheert als “opiniemaker”, riep gisteren op Facebook op om Israëlische toeristen total loss te slaan. De aanleiding voor zijn oproep was de veronderstelde dood van de 13-jarige Palestijnse tiener Ahmed Manasrah die zou zijn neergeschoten door het Israëlische leger. De omstanders zouden “sterf hoerenzoon” hebben geroepen terwijl de jongen op straat zou zijn doodgebloed.. De arme jongen had kort daarvoor overigens geprobeerd om twee Israëliërs dood te steken. Een eveneens 13-jarige jongen raakte zwaar gewond door zijn actie. Het bleek allemaal desinformatie. Vandaag twitterden buitenlandse correspondenten dat Manasrah nog leefde en werd behandeld in een Israëlisch ziekenhuis.

Dat de Palestijnse jongen twee mensen probeerde te vermoorden meldt Ouaali uiteraard niet. Op Facebook schrijft hij: “Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan? Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!!! Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik. 14 jaar nog maar, en nu al koelbloedig neergeschoten en uitgescholden tot zijn laatste adem!!!! Moge Allah swt hem belonen met djenna [[het paradijs, CB].”

De vrijheid van meningsuiting eindigt bij het oproepen tot geweld. Dat ondervinden ook vijf Zaankanters die vandaag in Alkmaar voor de rechter staan. Naar aanleiding van de voorgenomen bouw van een moskee in Assendelft riepen zij op Facebook op om mensen te vergassen en gebouwen in brand te steken. Eerder werden acht zelfverklaarde supporters van de PVV volkomen terecht beboet omdat zij op Facebook tot geweld hadden opgeroepen.

Als Ouaali wordt vervolgd voor zijn oproep om toeristen total loss te slaan, dan kan hij in elk geval niet roeptoeteren dat alleen “de vrijheid van meningsuiting” van moslims wordt ingeperkt.