Knieval voor de Heilige Diversiteit

Door Carel Brendel, 24 juli 2009

Na de vele wethouders van Apartheid, voornamelijk afkomstig van GroenLinks en de oud-linkse vleugel van de PvdA, is er gelukkig nu ook de wethouder van Anti-apartheid. Hub van Wersch is de naam, PvdA’er en wethouder van Integratie in Alphen aan den Rijn.

In De Volkskrant (23 juli) weerlegt hij punt voor punt de vele drogredenen, waarmee progressieve bestuurders de seksuele apartheid in dit land invoeren. De verdedigers van de seksesegregatie grijpen graag terug op de jaren vijftig, toen de katholieke kerk in eigen kring nog vormen van apartheid wist af te dwingen.

De ‘keuzevrijheid’ van vrouwen is ook een vaak gebruikt argument, hoewel juist die keuzevrijheid zwaar blijkt tegen te vallen. De betrokken vrouwen mogen immers van hun man of vader (en/of van de imam) niet naar bijeenkomsten waar vreemde mannen verschijnen. Ze zouden zich niet veilig voelen bij het gemengd inburgeren. Zo nemen de pseudo-progressieven dus de redeneringen over van de conservatieve imams, die hun achterban wijs maken dat de cursussen onveilig zijn.

De lafste verdediging van het gescheiden inburgeren kwam van Aleid Wolfsen, burgemeester van Censuur in Utrecht, de stad die met Rinda den Besten en Marka Spit twee PvdA-wethouders van Apartheid in de strijd kan werpen. Wolfsen solliciteerde naar een nieuwe mediabashing door voor de radio het smoesje te verkondigen, dat inburgeringsgroepen soms bij toeval geheel uit vrouwen bestaan.

Hij ging er natuurlijk aan voorbij dat de imams en hun orthodoxe volgelingen het toeval graag een handje helpen door juist aparte mannen- en vrouwengroepen af te dwingen. Wolfsen en Den Besten zijn de moellahs graag ter wille, zo bleek al eerder toen ze een ton aan Vogelaargelden geheel in de geest van Vogelaar inzetten voor de inrichting van gescheiden informatieloketten.

Hoewel de geestelijkheid vaak optreedt als de grote integratieremmer, blijven neplinkse PvdA’ers in de ban van de moskee. De voorman van dit Vogelarisme is de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Zijn beantwoording van vragen van de lokale VVD heeft helaas weinig aandacht gekregen vergeleken met de kwestie van de gescheiden inburgering.

Raadslid Robert Flos had vragen gesteld over een bezoek van de Amsterdamse politiechef Bernard Welten aan de Al-Oumma-moskee in Slotervaart. Daar gaf Welten, voormalig lid van de PvdA-afdeling Haren en trouwe uitvoerder van alles wat de PvdA voor de politie bedenkt, het startsein voor een campagne voor de werving van nieuwe agenten.

Flos ergerde zich terecht aan de letterlijk knieval van Welten. De politie moet niet aan personeelswerving doen in religieuze gebouwen, vindt de VVD’er. Het lijkt me een terechte opvatting in een land, waar de overheid de religie van haar onderdanen niet meer registreert, en waar godsdienst dus ook geen rol hoort te spelen bij de aanstelling van overheidsdienaren. Een ander bezwaar is dat een deel van de Turkse en Marokkaanse Amsterdammers, waar Welten op mikt, nooit in de moskee komt. Desondanks worden ze door PvdA-kopstukken als Cohen en Welten aangesproken als moslim.

Cohen praat zijn misstap goed onder het mom van de Heilige Diversiteit. Het politiekorps moet volgens hem een afspiegeling van de samenleving zijn. Daarom werft de politie op allerlei plaatsen, zoals beurzen, festivals en evenementen. Waarom zo’n campagne dan toch in een moskee moet beginnen, maakt Cohen niet duidelijk. De moskee is een voor iedereen toegankelijke locatie, aldus stadsmoellah Cohen, die voorbijgaat aan de gescheiden ingangen die moskeeën soms hanteren.

Ja, de kerken van de Gereformeerde Gemeenten, en de koninkrijkszalen van de Jehova’s Getuigen zijn ook voor iedereen toegankelijk.  Toch laat PvdA-zetbaas Welten het wel uit zijn hoofd om ook daar agenten te werven.

Wel staat de Amsterdamse politie klaar om nieuwe agenten te strikken op het Kwakoe Festival, het boegbeeld van multicultureel Zuidoost, dat in het verleden helaas werd geplaagd door faillissementen en andere financiële troebelen. Wellicht kan Welten in dit stadsdeel specialisten op het gebied van subsidiefraude rekruteren. Hij is niet voor niets lid van de Partij van het Cliëntelisme.