René Danen: waarom geen huiszoeking bij Geert Wilders?

Door Carel Brendel, 3 oktober 2010

René DanenSoms geloof je je eigen ogen niet. Zojuist las ik een kritiekloos interview van NRC Handelsblad met René Danen, ‘zelfstandig communicatie- en organisatieadviseur’ en vooral voorzitter van Nederland Bekent Kleur (NBK). Deze club werkt nauw samen met de extreemlinkse en antidemocratische Internationale Socialisten, maar daarvan blijven de NRC-lezers onkundig.

In het vraaggesprek (2 oktober 2010, helaas niet online) stelt Danen dat Wilders nog niet hard genoeg is aangepakt door justitie. “Danen vindt dat het OM (openbaar ministerie) het tot nu heeft laten afweten als aanklager”, schrijft de krant. Daarna volgt een zeer alarmerende en onweersproken uitspraak van Danen. “Een strafrechtelijk onderzoek tegen Wilders is er feitelijk nooit geweest. Hij is niet verhoord en er is geen huiszoeking gedaan.”

U leest het goed. De voorzitter van de nationale gedachtepolitie betreurt het dat een Nederlands parlementslid geen ‘Nekschot-behandeling’ heeft ondergaan, dat hij niet is verhoord en dat er geen huiszoeking bij hem is gepleegd, zoals je zou kunnen verwachten in de door Danens vrienden nagestreefde heilstaat. Opnieuw doet hij zijn bijnaam ‘Stasi-Danen’ alle eer aan.