Round up the usual suspects!

Door Carel Brendel, 15 januari 2008

De cultfilm Casablanca (1942, met in de hoofdrollen Humphrey Bogart en Ingrid Bergman) begint met een prachtige scène. Een Brits echtpaar, net aangekomen in de Frans-Marokkaanse stad in oorlogstijd, wordt aangeklampt door een voorbijganger. “Ik smeek u meneer, let op u zelf. Pas op. Deze stad zit vol met gieren, gieren, gieren overal.” Terwijl de twee verschrikt rondkijken, slaat de zakkenroller pijlsnel toe.

http://www.sneak.belgacom.be/www/sneakflashback/flashback9900/casablanca.htm

Aan dit filmfragment moet ik onwillekeurig denken bij het zien van de anti-Wilders-affiche van de Internationale Socialisten (IS). “Geert Wilders. Extremist. Brengt u en de samenleving ernstige schade toe”, staat op de als een pakje sigaretten vormgegeven poster.

http://is-nieuws.blogspot.com/2008/01/gearresteerd-wegens-satirische-poster.html

De waarschuwing voor de extremist is afkomstig van een politieke groepering, die zich de afgelopen jaren bij uitstek heeft overgegeven aan (links) extremisme. De IS beroepen zich op de leerstukken van Lenin en Trotski, de grondleggers van een bloedig terreurbewind in de Sovjet-Unie. Deze trotskisten zijn solidair met terreurorganisaties als Hamas en Hezbollah. IS-voorman Bert Griffioen reisde af naar een conferentie in Cairo, waar de leider van de Moslim Broederschap, Muhammad Mehdi Akif, de openingsrede hield.

http://www.stopoorlog.nl/content/view/89/56/

Op 27 maart 2004 was IS-leidster Miriyam Aouragh een van de sprekers bij de herdenking van Hamas-sjeik Ahmed Yassin, een van de ergste extremisten van de afgelopen jaren. Daarbij werkten de trotskisten samen met andere extremistische clubs als de Arabisch Europese Liga.

http://www.gebladerte.nl/11014f64.htm

Een beproefde IS-tactiek is het vormen van comité’s, waarin hun invloed op het eerste gezicht niet zo duidelijk zichtbaar is. Zo beheersen deze trotskisten het comité Samen Tegen Racisme en oefenen ook de controle uit over Nederland Bekent Kleur, dat in het voorjaar van 2002 opviel door hetzerige acties tegen Pim Fortuyn, en nu weer in de startblokken staat om Geert Wilders te demoniseren. De trotskisten zaten ook achter een nepcomité voor ex-moslims, gericht tegen het echte comité van Ehsan Jami.

http://home.kpn.nl/~c.brendel/WonderbaarlijkeHerrijzenis.htm

De camouflagetactiek lukt vaak genoeg. Allereerst zijn er linkse politici die graag met de extreem-linkse IS samenwerken: SP-senator Anja Meulenbelt, oud-GroenLinks-leider Mohammed Rabbae, en nu ook het GL-Kamerlid Tofik Dibi. Hoewel het nog geen vijf minuten googelen kost om de trotskistische netwerken te ontrafelen, gaan argeloze journalisten veelal voorbij aan de extremistische invloeden in comité’s als Nederland Bekent Kleur en Nederlands Sociaal Forum. Ten slotte zijn er nog naïevelingen als oud-PvdA-politicus Ed van Thijn, die graag bereid is om samen met de antisemieten van extreem-links het racisme te bestrijden.

http://home.kpn.nl/~c.brendel/VanThijn.htm

Het is allemaal het goed recht van de Internationale Socialisten. Zolang ze zich aan de Nederlandse wet houden zijn ze vrij om hun waanzinnige ideeën te verkondigen. De vrijheid van meningsuiting betekent ook dat de trotskisten het volste recht hebben om Geert Wilders voor extremist uit te maken. Net zo goed als ik het recht heb om de Internationale Socialisten als een foute en extremistische organisatie te betitelen.

Het is daarom voor mij een groot raadsel waarom de Amsterdamse politie in de afgelopen dagen tien trotskistische activisten heeft opgepakt die de anti-Wilders-posters probeerden te verspreiden. De arrestanten gaan vrijuit, zo heeft het openbaar ministerie inmiddels laten weten.

http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artikel/asp/artnr/187948/index.html

Wat is hier misgegaan? Zelf vermoed ik dat ook de Amsterdamse politie- en justitietop naar Casablanca heeft gekeken. Ik zie het al voor me: hoofdofficier van justitie Leo de Wit en korpschef Bernard Welten, die in navolging van Louis Renault, de politiechef van Casablanca, in paniek hun manschappen toeschreeuwen: “Round up the usual suspects!”